dexter Reservoir Boathouse

Consultants

Landry Smith


The Poster  -

The goal behind the Middle Fork Willamette Rowing Center was to design a complex that used the typical rectangular shape a boathouse takes on and maximize the buildings potential. This is achieved by playing with the dimensions and the location of the rectangles in relation to each other. The rectangles interact with the sites topography and use their shape to direct water runoff around the building as well as filter water from the site into key vegetation areas that act as a natural water cleanser. The rectangles maximize the users ability to move from interior to exterior spaces while still maintaining a clear interior circulation. The direction the rectangles are oriented was determined based off of the regatta course so that the buildings users could experience a large majority of the races in a sheltered environment. Interior spaces are organized so that circulation is centralized and rooms can be altered to meet a variety of needs as different groups occupy the building on a day to day basis.


Site Plan


Building Plans


Design Elements


Elevations

North Elevation

North Elevation

West Elevation

West Elevation

East Elevation

East Elevation

South Elevation

South Elevation


Sections


Axonometric

Axonometric.png